Állati jó kikapcsolódás: Kalandozás a Pécsi Állatkertben

Picture of Trafikpontok
Trafikpontok

A Pécsi Állatkert, Dél-Magyarország legvarázslatosabb állatkertje, egy igazi gyöngyszem a Mecsek oldalában. Festői környezetben, a város felett található, és nem véletlenül hívják „Vadon a város felett” néven, hiszen ez Magyarország legmagasabban fekvő állatkertje.

A Pécsi Állatkertben ma már több mint 300 faj közel 1500 egyede él. A 4 hektáros területen a látogatók rengeteg látnivalóval találkozhatnak. Az állatkert nem csak az állatok sokszínűségével, hanem számos programmal is várja a látogatókat. Az érdekes és mókás látványetetések, a csoportvezetések és a hangulatos játszótér is népszerű a gyerekek és felnőttek körében. A parkban található állatsimogató, madárröpde, majomház, nagymacskaház, ragadozó- és vízilóház, Afrika-kifutó és sok más érdekesség is.

A Pécsi Állatkert főépületében található akvárium-terráriumban a tengerek élőlényeit, hüllőket és kétéltűeket lehet megismerni. A 100.000 literes medencében számos halfaj, többek között szirti cápa és császár halak figyelhetők meg. A terráriumban varánusz, kaméleon és leguán félék laknak, de teknősök és kígyók is várnak a vendégekre.

A Pécsi Állatkertben a látogatók többek között borjúfókákkal, vízilovakkal, fehér bengáli tigrisekkel, barnamedvével, vörös pandákkal, foltos hiénákkal, kubai krokodillal és makikkal is találkozhatnak. Az állatkert különféle programokkal, zoopedagógiai foglalkozásokkal és nyaranta látványetetésekkel várja a látogatókat.

Összességében a Pécsi Állatkert nem csak egy egyszerű állatpark, hanem egy igazi oázis a természet szerelmeseinek, ahol a város zaja elől menekülve merülhetünk el az állatok csodálatos világában. A kicsik számára izgalmas felfedezőút, míg a felnőttek számára egy nyugodt menedék, ahol tanulhatnak és kikapcsolódhatnak. Az állatkert munkatársai nagy odaadással gondoskodnak az állatokról és azok bemutatásáról, így garantáltan gazdag és emlékezetes élményben lehet részünk. Legyen szó családi kirándulásról, iskolai csoportos látogatásról vagy egyedülálló felfedezésről, a Pécsi Állatkert mindenkit szeretettel és nyitott kapukkal vár.